Peter Madsen

Historien om en mor - se omslaget i stort format

Historien om en mor, 2004

Historien om en mor er en mytisk fortælling for voksne om tab. En indre rejse gennem sorgens faser i kamp, fortvivlelse, sorg og til sidst accept. En realistisk fortælling i eventyrlig klædedragt.
Historien om en Moder udkom på dansk i 1848 i Nye Eventyr af H. C. Andersen, Andet bind, Anden Samling. H.C. Andersen var selv meget visuel. Han tegnede på sine rejser, og vi kender jo også hans smukke papirklip. Hans sprog er fuldt af billeder; det bliver sagt, at han var manden, der malede med sin pen. H.C. Andersens oprindelige fortælling er meget kort (5½ side). I sin tolkning har Peter Madsen videreudviklet H.C. Andersens eget billedsprog, andre gange har han ændret det og lagt nye billeder til. Han har foldet historien ud over 64 sider - malet i akvarel og gouache, hvor han har udbygget stemningen og tydeliggjort historiens dybere psykologiske og mytiske lag og ikke mindst historiens forløsende slutning. Peter Madsen har arbejdet med og udviklet sin tolkning af historien over en periode på næsten 20 år. I april 2006 kom Historien om en mor som film på DVD med Peter Madsen selv som instruktør og med musik komponeret af David Firman. Musikken blev indspillet af Radiounderholdnings-orkesteret, og DR stod for produktionen. Bogen er forløbig udkommet på dansk, norsk og fransk - samt en engelsk udgave for det danske marked. I 2015 udkom bogen med nyt omslag på Det Danske Bibelselskab.

"På imponerende vis sætter han billeder på digterens symbolladede ord, og virkningen er på en gang bevægende og smertefuld. ... dette er måske hans bedste værk."
(Ekstrabladet, 5.11.04)
"Resultatet er blitt en blendende vakker hyllest til
H.C. Andersen" (Bergens Tidende, Norge 14.11.04)

Se skitser og sider fra bogen :


English
Copyright: Peter Madsen og Det Danske Bibelselskab - webmaster:Sissel Bøe - www.petermadsen.info