Peter Madsen
Peter Madsen foto: Rune Hansen

Foredrag med Peter Madsen

Alle foredrag er lysbilled- eller PowerPointforedrag med billeder af skitser fra forarbejder så vel som originalsider fra værket. Peter Madsen giver et indblik i sin research og sine overvejelser under sit arbejde.
Urhistorien
Tegneserien genfortæller Bibelens allerførste historier: Skabelsen, Adam & Eva, Kain & Abel, Noas ark og Babelstårnet. I foredraget går Peter Madsen bag om myterne og fortæller om sin research til bogen; oversættelsen af de hebraiske ord, tolkningen af de enkelte historier samt de forskellige grafiske udtryk han har valgt til sin genfortælling. Alt sammen med et væld af billeder fra processen.
Tegneseriens virkemidler
Med udgangspunkt i sin egen produktion gennemgår Peter Madsen processen for det at fortælle med tegninger. Med talrige billedeksempler kommer han ind på stilstudier, research, historie- og figurudvikling, komposition, farvelægning, tegnematerialer og meget mere …
Valhalla
Med et væld af billeder giver Peter Madsen et indblik i arbejdet med at skabe universet i Valhalla-serien. Han kommer ind på de enkelte figurers psykologi og design og viser processen fra manuskript til færdig, farvelagt side.
Menneskesønnen
Foredraget indeholder bl.a. processen med at "oversætte" Bibelens tekst til tegneseriens sprog. Der gives en gennemgang af forskellige forsøg på at sætte ansigt på Jesus - virker billedet som tydeliggørelse eller fastlåsning? Det sættes fokus på fortællingens stil, valget af fortællevinkel og fortællingens miljø (research i Israel).
Rejsen til Jerusalem
Med udgangspunkt i bogen om Signe går Peter Madsen bag om den væsentligste begivenhed i Det Nye Testamente - Påsken. Foredraget bringer os rundt i Jerusalem - dengang og nu - og med et væld af både fotos og tegninger fortæller han om historiens mange facetter, fra baggrunden for nadverens ritual til hvordan man pressede oliven på Jesus' tid.
Vingeslag
er tredje og afsluttende bind i Signe-trilogien, en serie om de vigtigste kristne højtider: jul, påske og pinse. I foredraget fortæller Peter Madsen først om højtids-projektet og de tre bøgers vidt forskellige udformning. Derefter sætter han fokus på Vingeslag og fortolkningen af pinseunderet. Han kommer ind på sine overvejelser omkring teksterne og viser eksempler på arbejdsmetoder og virkemidler. Alt sammen med et væld af billeder fra processen. Velkommen til en tur i værkstedet!
Historien om Job
Foredraget er en levende genfortælling af Jobs bog. Peter Madsen diskuterer udlægninger og belyser tekstens sammenhænge.
Historien om en mor
Peter Madsen præsenterer H.C. Andersens eventyr og forskellige kunstneres illustrationer til det samt belyser sin egen proces frem til sin endelige fortolkning. Han fokuserer specielt på fortællerytme, farvevalg og symbolbrug.
Praktisk information
Foredragets varighed er som regel 90 min. (60 min. + pause + 30 min.) eller (45 min. + pause + 45 min.), men det er muligt at aftale andre forløb.
Pris : kr. 10.000,- + udgifter til transport. Kørselsgodtgørelse efter statens takster (kr. 3.70 pr. km i 2022).English
Copyright: Peter Madsen - webmaster:Sissel Bøe - www.petermadsen.info