Signes Jul - Vingeslag Signe trilogien Tegnestuen English

Rejsen til Jerusalem, 2008

Signe er nu blevet en videbegærlig ung dame på 11 år. Til jul får hun en ganske særlig gave af onkel Teo. »En påskerejse« står der på konvolutten, og indeni ligger der en flybillet til Israel.
- Din gave i år er nemlig påskens historie, og den kan jeg kun fortælle dig ordentligt på det sted, hvor det hele foregik!

Rejsen til Jerusalem er en fortælling i ord og billeder om Signe og onkel Teos tur til et land tretusind kilometer borte. Og samtidig er det en rejse flere tusind år tilbage i tiden... til dengang påskens historie blev til. Med Signe og onkel Teo som vejvisere følger vi påskens historiske, kulturelle og religiøse aspekter. Og ikke mindst oplever vi påsken som en historie, der har nærvær og betydning.

Peter Madsen fortolker de bibelske fortællinger - ikke kun dem, der handler om påsken - og åbner mange kristne begreber, så de bliver levende og relevante for både børn og voksne.

Rejsen til Jerusalem er også en rejse til den moderne by, som mere end nogen anden præges af de tre store religioner: jødedom, islam og kristendom. Vi ser forskellene, men især lighederne mellem de tre religioner og deres udøvere.

"Peter Madsen har skrevet, tegnet og malet en påskebog for børn, som vil blive en klassiker. Det er en smuk og pædagogisk bog." (Johannes Møllehave i Kristeligt Dagblad 18/3/08).
"Det er en meget flot fortælling, Peter Madsen har skabt. Ikke blot forklares påskens hændelser, men dens anliggende formidles videre til fortsat undren og udfordring."(Peter Green Sørensen, Folkeskolen.dk)

Se sider fra bogen og skitser fra studierejsen:

Undervisningsvejledning til Rejsen til Jerusalem!
opdateret 26.04.18 - copyright: Peter Madsen og Det Danske Bibelselskab - webmaster:Sissel Bøe - www.petermadsen.info